top of page
eriksberg_kva%CC%88ll_edited.jpg

VANLIGASTE FRÅGORNA

Hur fungerar parkering och garagekö?

BRF Albertina har parkeringsplatser att tillgå och för att sätta upp sig i kön för dessa så kontaktar man SBC kundtjänst som sköter hanteringen och administration av garagekön. För att sätta upp sig i kö kan man antingen ringa 0771-722 722 eller maila kundtjanst@sbc.se

Om jag har tappat bort tagg/nyckel, vad gör jag?

Vid borttappade tagg(ar) skall man omedelbart kontakta styrelsen. Detta görs under Kontakta oss på startsidan.

Min namnskylt stämmer inte på brevlådan, hur ändrar jag namnskylt?

Alla namnskyltar, brevlåda och hiss, sköts av SBC. Har namnskylten inte ändrats när du flyttat in så behöver man felanmäla detta. Det kan man göra genom att antingen ringa in på 0771-722 722, registrera ett ärende via deras hemsida sbc.se/kontakt/felanmalan genom deras app (Vår BRF).

Som en temporär lösning tills SBC har ändrat namnskylten så kan man sätta upp en provisorisk namnskylt.

Om jag vill boka någon av våra gemensamma lokaler, hur gör jag?

BRF Albertina har en relaxavdelning med bastu och fullt utrustad gästlägenhet som finns tillgängliga för våra medlemmar. För mer information om hur dem ser ut på insidan, se Relaxavdelning och Gästlägenhet. För att boka, klicka på Boka lokaler i menyn eller använd information tavlorna som finns i entrén i varje trappuppgång.

Jag har metall och glas hemma, får jag slänga detta i sopsugen?

BRF Albertina har en sopsug på finns på gården där vi slänger matavfall och tidningar. Denna sopsug använder vakuum och suger in soporna till en annan plats på Eriksberg. Det finns restriktioner på vad man får slänga och inte och detta finns vid sopsugen men kort kan man säga att glas, burkar och kartonger får man inte slänga. 

Har man sådant avfall så finns en återvinningsstation vid rondellen på Eriksberg.

Jag har förslag eller förbättringar till föreningen, hur gör jag?

Har du några frågor, förslag, förbättringar och ideér så är du mer än välkommen att kontakta styrelsen. Använd kontaktformuläret på startsidan.

Jag vill komma i kontakt med andra medlemmar i föreningen, vart gör jag bäst detta?

BRF Albertina har en facebook-grupp som våra medlemmar kan använda och komma i kontakt med andra i föreningen. För att komma till våran facebook-grupp så heter den BRF Albertina.

Min tvättmaskin har gått sönder, vart vänder jag mig?

Som bostadsrättshavare ansvarar du för lägenheten och dess innehåll. För att göra en felanmälning se Felanmälan på hemsidan.

Vad är förenings ansvar och vad är bostadsrättshavarens ansvar?

Som bostadsrättshavare ansvarar du för lägenheten och dess innehåll. Detta innebär exempelvis väggar, inredning, vitvaror, golv, radiatorer m.m. För mer ingående detaljer finns detta definierat i stadgarna. Förenings ansvar är de som tjänar mer än en lägenhet exempelvis fastigheten, ledningar/avlopp/rör/elektricitet/ventilationskanalar som tjänar mer än en lägenhet. För mer ingående detaljer finns detta definierat i stadgarna.

bottom of page