top of page

Infobrev 4, 2023


Det är väl få som undgått de kortare dagarna och blåsigare vädret som anlänt Göteborg, temperaturen står sig i alla fall så det får vi njuta av. I den övriga samhällssituationen är det inte mycket som förändrats sen sist, räntorna står sig i nordlig riktning och inflationen är ganska stadig – kanske vi kan se lite utjämning snart! Alla har det på något sätt tufft, vi jobbar framåt så gott vi kan med restriktiva resurser och fokus på stabilitet och långsiktiga mål.


Stämma Årsstämman är inplanerad till den 4 december kl. 18:00. Lokal är ännu ej bestämd men kommer att meddelas i god tid inför stämman.


OBS De som önskar lämna in motioner till stämman ska göra det tom den 30 september.


Valberedningen Valberedningen har glädjande nog fått god respons när det gäller nya styrelsemedlemmar. För den som önskar delta i styrelsearbetet nästa period så kan man ta kontakt med Ann-Christin Coleman eller Shadi Elenius


El-stöd I slutet på juli månad så sökte styrelsen el-stöd, vilket också beviljades kort därefter. El-stödet landade på drygt 170 000 kr och har återinvesterats i föreningen.


Entrétaggar För de som inte lämnat in info om sina taggar under inventering (påminnelser och på-ringning har gjort) kommer taggar att stängas av.


Elboxar Installeringen av el-boxar är färdigt (de ska bara anslutas till SBC mätinstrument så berörda kan se sin förbrukning i SBC portalen)


Berörda kallas till ett info-möte för genomgång av boxar, mätning etc.


Parkeringsplatserna i berget (Eriksbergs garaget) kommer få vänta till årets slut med el-platser då de väntar på offerter. Vidare har styrelsen EGS beslutat att höja avgifter med 18% på parkeringsplatserna, detta på grund av att de har lån som går ut till nästa år.


Innergården Innergården går åt rätt håll, växtpallar är på plats och det gamla cykelförrådet är nu öppnat mot gården till en ‘Pergola’. Det är en del arbete som återstår för att nå de önskemål som lyfts och de ligger på agendan inför nästa vår, lika så markytan framför sopsugen kommer att bli ett projekt inför en städdag framöver.


Obligatorisk Ventilations Kontroll (OVK) OVK besiktningen är genomförd och vad vi kan förstå, skiftande resultat. Vi väntar på ett intyg samt förklaring på vad som behöver åtgärdas. Mycket av det ojämna resultatet kan förmodligen förklaras med att man (bostadsinnehavaren) själv har gjort justering på den runda ventilen. När injustering av luftflödet är gjort så ska man inte röra ventilen.


Vi återkommer när vi fått lite mer info från företaget som gjort besiktningen.


Fakturaproblem Det torde väl inte ha undgått någon att de senaste fakturorna saknade uppgifter om förbrukning både av el och vatten.


Nästkommande faktura som ska vara betald sista september kommer med andra ord innehålla vatten och elförbrukning för 3 månader. Anledningen är den att när Telia ändrade IP adresserna för avläsning så hängde KTC inte med. Så de sena avgifterna kommer med hälsning från Telia & KTC.


Bastun Fram till den 10 oktober kommer det inte gå att boka bastun. Den är i ett beslutat undantagsfall uthyrd som tillfälligt boende till en person som gjort väldigt mycket för föreningen och är mellan hus. Vi uppskattar förståelsen!


//Styrelsen217 visningar1 kommentar

Senaste inlägg

Visa alla

Nyhetsbrev nr 2 2024 BRF Albertina

Ekonomi Detta nyhetsbrev kommer till stor del handla om ekonomi. En av styrelsens viktigaste uppgifter är att balansera föreningens utgifter med dess inkomster och arbetet pågår ständigt. Föreningens

Nyhetsbrev nr 1 2024 BRF Albertina

Hej alla medlemmar! Äntligen går vi mot ljusare tider och snart hägrar våren. Här kommer lite information från styrelsen om vad som pågår i föreningen. Styrelsen Den nya styrelse som valdes vid årsstä

Extra Föreningsstämma 2024-01-09

K A L L E L S E Bostadsrättsföreningen ALBERTINA avhåller extra föreningsstämma Tid:          Tisdagen den 9 januari 2024 klockan 18.00 Plats:       Föreningslokalen, Monsungatan Ärenden som skall beh

1 Comment


Fereidoon Naghibi
Fereidoon Naghibi
Sep 21, 2023

Hej,

Tack för informationen.

Vi har nyligen flyttat hit och ingen frågade eller informerade oss att lämna vår info. Till vem och hur ska vi göra det och vad är syftet med detta?


Like
bottom of page