top of page

Infobrev 2, 2023

Hade hoppats att skriva att vi äntligen kan välkomna våren men det får vi som det ser ut vänta med ett tag till. Vi planerar fortfarande för den så när den börjar nalkas är vi redo! Hoppas alla njuter av den fina solen som tittar fram nu titt som tätt i alla fall


Städdag – woohoo!


2023-05-06 från kl 10.00 - anmälan krävs


Ambitionen är följande:

  • Allmän städning av gården

  • Flytta plank cykelstället, öppna upp mot gården/boulplanen

  • Ny trall under sopstationen samt lackning

  • Ta bort gunghäst med plastgolv och lägga gräs

  • Ta bort sandlåda

Det är roligt om många kan vara med, det gör arbetet roligare och mer blir gjort! Det kommer finnas fika och om vädret tillåter så kör vi grillning. Man behöver anmäla sig så vi vet hur mycket fika/mat som kommer behövas så vill man vara med att bidra till att innegården blir finare och mer användbar för alla skickar man iväg ett mail till brfalbertina@gmail.com med ämne ”Anmälan Städdag” och sen sitt namn och lägenhetsnummer.


Vi ser fram emot en fin dag och många som deltar! 😊


Obligatorisk Ventilations Kontroll

Under våren kommer besiktning av ventilation och rör göras, exakt datum för detta är inte bestämt. Efter detta är förhoppningen att vi ska få koll på vart i de olika systemen det finns eventuella fel som orsaker problem i lägenheterna.


Extrastämma

Räkenskapsåret för föreningen är i nuläget juni tom juli, det är planerat att lägga om de till jan-dec för att på flera sätt underlätta styrelsen, revisorns och förvaltarens arbete. Första extra-stämma var den 9 mars och den andra extra-stämma kommer hållas 2023-04-11 kl 18.00 i gemensamhetslokalen.


Info från Extrastämma 1
  • Stämman röstade igenom val av ny revisor: Toressons Revision AB

  • Stämman röstade igenom ändring av räkenskapsår, stadgarna kommer ändras (om nästa stämma också röstar igenom ändringen) och lyda som följande under §66 ” Föreningens räkenskapsår omfattar tiden från och med 1 januari till och med 31 december”.

Nyckelinventering

Som rubriken antyder kommer det ska en nyckelinventering. Detta gäller alla nycklar som finns registrerade på lägenheter och utrymmen i föreningen. Nycklar innefattar också Aptus brickor som gör att vi kommer in genom entrédörrarna eller lokaler.


Lån

Den 9 februari höjde Riksbanken styrräntan med 0,5% vilket lägger den på totalt 3%. De förväntar att det kommer ske ytterligare höjning framöver. Styrelsen tillsammans med vår internrevisor (Patrik) har under vintern varit i kontakt med 4 olika banker för att få fram så förmånliga villkor som möjligt. Efter möten och diskussion men banker landade det ändå på Nordea.


Den 22 februari var två från styrelsen tillsammans med Patrik hos Nordea för att lägga om lånen, det ena som går ut i juni och det andra i september, dessa har vi nu förtidsbundit. Det ena på 1år med ränta på 4,48% och det andra på 3år med ränta på 4,47% Amorteringen för det sist nämnda kunde vi förhandla om så den ligger på 26 000:-/år men de andre är samma som tidigare.


Lånekostnaderna, ränta ink amortering har tidigare legat på ~157 000:-/månad, efter september kommer de ligga på ~314 000:-/månad (en ökning med ca 50%) fram tills det är dags att lägga om nästa lån 2026.


Laddstolpar i föreningsgaraget

Det är ett tag sen motionen röstades igenom för att dra in el och göra laddplatser i vårt garage. En anledning är de olika offerterna som kommit in, det är flera alternativ som har överlagts med kostnader på flera hundratusen ner till några tiotusen. Vi hoppas kunna presentera ett beslut snart som kommer hjälpa föreningsvärde långsiktigt, göra oss mer attraktiva och som ligga inom en rationell prisnivå. Tack för tålamodet.


Garagesamfälligheten

Vi har också garageplatser i Eriksbergsdockan (det stora huset under berget och lekplatsen), detta är ett kooperativ där Brf Albertina äger 7,25% (=29st P-platser). De är i processen att också installera laddplatser. Det är flera föreningar som är med och lägger fram och röstar om beslut. Vid en majoritet måste då de andra föreningarna också gå med och hjälpa till med det som behövs. I dagsläget har vi avsatt drygt 36 tusen för ändringar som rör det gemensamma garaget.


Garageplatser/kölistor

Styrelsen har jobbat med att få fram aktuella kölistor för våra garageplatser, för Eriksbergsdockan är det Apcoa som ska sköta hanteringen av platser, uppsägning osv. En lista som begärdes ut under februari visade att personer som flyttat från Albertina fortfarande hade parkering på föreningens platser. Apcoa har informerats om detta och ska ha tagit relevanta åtgärder. En uppdaterad lista har efterfrågats och kommer läggas upp under fliken Dokument under kommande vecka. Målet är att varje kvartal uppdatera denna lista så medlemmarna vet och vi kan hålla koll.


Trivselgruppen

Under hösten och början av våren har trivselgruppen jobbat med att få det mysigare i gästlägenheten. Nya mattor, gardiner, mer av hängningsmöjligheter med mera. Tanken har varit att göra det varmare, ombonat och lättare att hålla rent. Det är fortfarande ett pågående projekt men som snart är färdigt! Ett smakprov ser ni nedan.

Nästa projekt är gemensamhetslokalen i kombination med delar av innergården för sommaren. Hoppas alla uppskattar allt jobb de lagt ner, att vi tar hand om det vi har och att det kommer användas mycket framöver!Ta hand om er! //Styrelsen🌷

232 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Nyhetsbrev nr 2 2024 BRF Albertina

Ekonomi Detta nyhetsbrev kommer till stor del handla om ekonomi. En av styrelsens viktigaste uppgifter är att balansera föreningens utgifter med dess inkomster och arbetet pågår ständigt. Föreningens

Nyhetsbrev nr 1 2024 BRF Albertina

Hej alla medlemmar! Äntligen går vi mot ljusare tider och snart hägrar våren. Här kommer lite information från styrelsen om vad som pågår i föreningen. Styrelsen Den nya styrelse som valdes vid årsstä

Extra Föreningsstämma 2024-01-09

K A L L E L S E Bostadsrättsföreningen ALBERTINA avhåller extra föreningsstämma Tid:          Tisdagen den 9 januari 2024 klockan 18.00 Plats:       Föreningslokalen, Monsungatan Ärenden som skall beh

Comentarios


bottom of page